Exponáty a výstavy

Výstava Cesta k dokonalosti

Speed Festival
10/2023
Výstava Cesta  k dokonalosti

Výstava Cesta  k dokonalosti

Po celou dobu konání Speed Festivalu probíhala výstava automobilů v městském parku a klášterní zahradě s názvem Cesta k dokonalosti. Návštěvníci zde mohli prozkoumat historii a technický vývoj jednotlivých automobilek a výrobců motocyklů. V zahradní scenérii městského parku se představily nejen poslední modely s alternativními pohony, ale i celá škála starších modelů dokumentující vývoj a historii automobilových a motocyklových značek.

Městský park

V městském parku se návštěvníci ocitli v ráji automobilových nadšenců. Přehlídka automobilů zde zahrnovala všechny odvětví této fascinující technologie, od elegantních veteránů až po revoluční moderní vozy. Park poskytl kulisu pro poslední modely vozidel, ale i historické exempláře, které dokumentují vývoj automobilového průmyslu a představují změny v designu, výkonu i udržitelnosti. Prozkoumání této expozice bylo jako cesta časem a technickým pokrokem.

Výstava automobilů v městském parku

Klášterní zahrada

Klášterní zahrada Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě vytvořila inspirativní prostor pro výstavu motorek, kde se představil průřez historie tohoto populárního dopravní prostředku. Návštěvníci zde mohli obdivovat motocykly různých značek, od legendárních starších modelů, které symbolizují éru průkopnických inovací, až po současné, výkonné stroje vybavené moderními technologiemi. Prezentace nových modelů na stáncích jednotlivých značek přinesla návštěvníkům možnost nahlédnout do budoucnosti motocyklového designu a technických inovací. Zárověň si většinu vystavených modelů muohli i sami vyzkoušet.

Část výstavy motorek v klášterní zahradě

Celá výstava byla výzvou k objevování a prohlubování znalostí o historii a vývoji automobilů a motorek. Pro návštěvníky představovala jedinečnou možnost ponořit se do fascinujícího světa automobilového průmyslu a prozkoumat, jak se technologie a design měnily a formovaly naši mobilitu.