Exponáty a výstavy

Toyota Century: Skrytý poklad luxusních vozů na V12 Castle

Speed Festival
08/2024
Toyota Century: Skrytý poklad luxusních vozů na V12 Castle

Toyota Century: Skrytý poklad luxusních vozů

Když se řekne nejluxusnější auta světa, každý si představí Bentley, Rolls Royce či Mercedes-Maybach. Jenže málokdo ví, že i Toyota, známá svými spolehlivými a praktickými vozy, už více než 60 let vyrábí model, který může těmto značkám směle konkurovat. Představujeme vám Toyota Century, vůz, který co do detailu, pohodlí a elegance často překonává své evropské konkurenty.

Vrchol japonského řemesla

Toyota Century je mimo Japonsko vzácností, o které většina lidí ani neslyšela. Pokud se ale zeptáte jakéhokoli japonského automobilového nadšence nebo vysokého úředníka, řeknou vám, že Century je jedinečný vůz své třídy. Tento vůz ztělesňuje japonskou kulturu, kde se klade důraz na nenápadný luxus spíše než na okázalost. Poprvé byl představen v roce 1967 na počest stého výročí narození zakladatele automobilky Toyota a od té doby se stal symbolem prestiže a sofistikovanosti v Japonsku.

Luxusní japonské dědictví

Každý Toyota Century je mistrovským dílem precizního řemesla. Výroba jednoho vozu trvá několik měsíců, během kterých se na jeho dokončení podílí jen ti nejlepší zaměstnanci Toyoty. Century je známé svým neuvěřitelným důrazem na detail, od ručně tkaných látek až po dřevořezby a ručně malované detaily, které poskytují maximální pohodlí a exkluzivitu.

Century je víc než jen auto, je odrazem Japonska a jeho kultury. Například na B sloupku je kapsa na lžíci na boty, protože se v tomto autě pro maximální komfort vyzujete. Vaše nohy si můžete natáhnout na sedadlo před vámi. Všechny znaky, jsou ručně ryté z 24karátového zlata a zdobí je fénix, který je v asijské mytologii považován za nadřazeného ptáka. Ve středovém tunelu je výklopná televize s dálkovým ovládáním, VHS přehrávač a sluchátka nebo diktafon, vše označeno nápisem Century. Nejzajímavější je karaoke schované v zadní středové opěrce, ke kterému patří zlatý mikrofon! Ve stropě je ionizátor vzduchu, který fouká nejčistší vánek na zadní pasažéry. V kufru je věšák na oblečení, aby si řidič mohl usušit oděv, když čeká na svého pána. Předtím mu otevíral dveře a držel deštník v dešti. A bílé háčkované potahy jsou také tradičně japonské a nejsou jen estetickým doplňkem, ale také symbolizují péči a pozornost k detailům, které jsou pro japonskou kulturu typické

Exkluzivita a prestiž

Toyota Century je více než jen auto; je to symbol statusu. Používají ho jen japonská císařská rodina, předseda vlády a nejvýznamnější byznysmeni. Díky své exkluzivitě je na silnicích vzácností, což z něj dělá opravdový skvost mezi luxusními vozy.

Každý detail na Century je navržen tak, aby odrážel klid a kultivovanost, což zajišťuje nejen pohodlí, ale také prestiž. Jedním z unikátních prvků je šest týdnů ručně vyráběný emblém fénixe, který je pečlivě vyryt a následně ručně malován. Tento emblém je symbolem dlouhověkosti a obnovy, což je ideální metafora pro tento ikonický vůz.

Přijďte a objevte Toyota Century na V12 Castle

Díky LexuSpa bude Century i na naší výstavě V12 Castle. I vy tak budete mít jedinečnou příležitost prohlédnout si tento unikátní vůz na vlastní oči. Přijďte se přesvědčit o tom, co dělá z Toyota Century tak výjimečný automobil, a zažijte japonský luxus, který si zamilujete.

Nenechte si ujít šanci poznat tento skrytý poklad automobilového světa.