Další

Speed Festival rozezní Škroupovo náměstí živou hudbou

Speed Festival
08/2024
Speed Festival rozezní Škroupovo náměstí živou hudbou
V rámci nadcházejícího Speed Festivalu čeká návštěvníky na Škroupově náměstí pestrý hudební program, který bude probíhat po celý víkend. V sobotu i neděli zde vystoupí místní kapely a hudebníci, včetně žáků českolipské ZUŠky, kteří předvedou svůj talent. Hudební stage nabídne rozmanité žánry od jazzu přes rock až po metal, takže si na své přijde každý milovník hudby. V tomto článku vám představíme kapely a interprety, které budete moci během festivalu slyšet a které přispějí k jedinečné atmosféře tohoto víkendového programu.

The Big Balls

The Big Balls je hudební skupina složena z profesionálních muzikantů, která se specializuje na dokonalé provedení zejména moderních a nejznámějších světových skladeb hudební historie. Složení zpěv, vokály, bicí, basa, elektrická kytara, akustická kytara, housle a klávesy. Hrají hity od 60. let až po současnost.

Pondělí 18:00

Studentská kapela s dominantní dechovou sekcí, podpořená šlapající rytmikou. V jejich podání uslyšíte aranže známých popových a funkových písní, které jste dosud ještě neslyšeli. Jejich motto je: „Máme moc originality na to, abychom suše přebírali cizí písničky, ale moc málo na to, abychom měli vlastní.‘‘

Kapela Pondělí 18:00 (foto: Jana Marie Knotová)

Jazzová farma

Vznikla v roce 2006 v Základní umělecké škole Česká Lípa. Cílem orchestru je hlavně motivovat začínající muzikanty, rozšířit jim hudební obzor a získat co nejvíce praktických zkušeností. Několik let orchestr vedl a dirigoval Aleš Jungman, od školního roku 2023/24 se této role ujal David Mašek. Repertoár jazzové farmy je velmi rozmanitý a obsahuje všechny hudební styly, které lze v této sestavě hrát. Máte se na co těšit.

Základní umělecká škola Česká Lípa

Základní umělecká škola v České Lípě vznikla jako hudební škola s několika pobočkami, byla založena roku 1927. V roce 1961 se k hudebním oborům postupně přidaly i další – dramatický, výtvarný. Studium těchto oborů nabízí ZUŠ Česká Lípa dodnes. Talentů na této škole studuje nespočet, a tak se o ty z hudebního oboru s námi podělí v rámci Speed festivalu 2024.

Základní umělecká škola Česká Lípa

Mandragora

Léty osvědčená multižánrová kapela z Jablonce nad Nisou, která hraje od funky přes Reggae až po Hard-Rock. Je okořeněná krásnou dívčí dechovou sekcí a talentovanou sexy zpěvačkou. Na Speed festivalu vám zahraje pečlivě vybrané hity z šesti alb, jež dosud vydala.

Kapela Mandragora

Buddy Cream

Kapelová opera kořeněná severočeským metalem. Založena na vrcholu Fibichova údolí, pod přísným dozorem Jedlové hory na podzim roku 2018. První rok se vystřídalo mnoho muzikantů. Postupně v létě 2019 vykrystalizovala současná sestava spojující dravost mládí, zkušenosti seniorů a mezi tím dvě úžasné zpěvačky.

Kapela Buddy Cream

Maddie Glaas

Maddie Glaas je severočeská čtyřčlenná rocková kapela. Průnik hlubokomyslných textů a lehce depresivních kytarových riffů zanechává na lidských duších známky mírného opotřebení. Nic není vyloučeno - ani tanec, ani slzy, ani pocit noční hrůzy. Ať žije rock'n'roll!🤘☄️

Kapela Maddie Glaas