Naši partneři

Lukáš Mužíček: Spojení profesionality a vášně pro detailing

Speed Festival
08/2024
Lukáš Mužíček: Spojení profesionality a vášně pro detailing
Na blížícím se Speed festivalu se představí i mistr automobilového detailingu Lukáš Mužíček. Jeho jméno je synonymem pro absolutní dokonalost ve světě péče o automobily. Mužíček, zakladatel společnosti Car Detailing Mužíček, byl už od dětství fascinován automobily, a tento zájem ho nakonec dovedl k tomu, aby svou vášeň proměnil v úspěšné podnikání.

Jeho cesta začala v mládí, kdy si během střední školy pronajal malou dílnu, do které dojížděl autobusem. Ve 21 letech se odvážil otevřít svou první automyčku v Jablonci nad Nisou, kde začal s jednoduchými službami, jako bylo čištění interiérů vozů. Postupem času však rozšířil svou nabídku o leštění, aplikaci fólií a další služby. Díky neustálému zlepšování a inovacím se Mužíček postupně dostával k práci na čím dál exkluzivnějších automobilech. Dnes jeho detailingové studio, které se přeměnilo v plnohodnotný autosalon se showroomem, poskytuje komplexní služby, jež zahrnují nejen čištění a renovaci, ale i aplikaci ochranných fólií a drobné technické opravy.

Jedním z nejvýznamnějších automobilů, který prošel jeho rukama, je legendární Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition. Tento model, jehož design byl povýšen na umění samotným Horaciem Paganim, prošel pod rukama Mužíčka kompletní renovací, která zahrnovala nový lak a revitalizaci kol. Dalšími unikáty, na kterých Mužíček pracoval, jsou například BMW M1 z roku 1980, Ford GT40 a rallye legenda Lancia Stratos. Jeho klientela však zahrnuje i majitele běžnějších modelů, jako jsou Škoda Kodiaq, Karoq či Volvo XC60.

„PPF jsou taková naše specialita, na které jsme teď vyrostli."

Mužíčkova specializace na ochranné PPF fólie, které mají schopnost samouzdravování při drobném poškození, ho proslavila po celé České republice. Tyto fólie, které chrání karoserii automobilu před mechanickým poškozením, se staly stěžejním produktem jeho nabídky. „PPF jsou taková naše specialita, na které jsme teď vyrostli,“ říká Mužíček. V rámci svého podnikání chce pokračovat v rozšiřování nabídky PPF fólií i mezi další profesionály z oboru, stejně jako plánuje výrobu vlastní řady autokosmetiky a dalších produktů pro car detailing.

Na letošním Speed Festivalu se Lukáš Mužíček se svým detailingovým studiem stal hrdým partnerem Picnic Race. V rámci této spolupráce dodá hlavní výhru – voucher na aplikaci PPF fólie v hodnotě 30 000 Kč a stylovou plachtu na auto. Tým profesionálů, kteří sdílí Mužíčkovu vášeň pro automobily, se už více než deset let stará o to, aby každý vůz, který projde jejich rukama byl dokonalý. Jejich cílem je nejen zlepšovat své dovednosti, ale také se s láskou a precizností postarat o každé auto, které se dostane do jejich dílny.