Exponáty a výstavy

Elegance a výkon na kolech: Lagonda M45 Rapide 1935 přijíždí na Speed Festival

Speed Festival
07/2024
Elegance a výkon na kolech: Lagonda M45 Rapide 1935 přijíždí na Speed Festival

Elegance a výkon na kolech: Lagonda M45 Rapide 1935 přijíždí na Speed Festival

Pokud máte rádi klasické automobily, neměli byste si nechat ujít Lagonda M45 Rapide z roku 1935 na letošním Speed Festivalu. Tento vůz je dokonalým spojením elegance a výkonu a rozhodně stojí za pozornost každého automobilového nadšence.

Příběh Lagondy

Lagonda je anglická automobilka, kterou v roce 1906 založil Američan Wilbur Gunn. Firma se rychle proslavila výrobou závodních a luxusních vozů. V roce 1935 Lagonda vyhrála slavný 24hodinový závod v Le Mans, což jí přineslo velký věhlas. Po druhé světové válce se Lagonda dostala do finančních potíží a byla prodána Davidu Brownovi, vlastníkovi Aston Martin, což jí umožnilo přežít těžké časy díky přístupu k motorům Aston Martin.

Elegantní linie a luxusní detaily dělají z tohoto vozu skutečný umělecký kousek.

Lagonda M45 Rapide: Technická a estetická dokonalost

Model M45 Rapide byl představen v roce 1935 a okamžitě upoutal pozornost svým designem a výkonem. Vůz je vybaven řadovým šestiválcovým motorem o objemu 4,5 litru, který poskytuje výkon přes 120 koní. Tento motor byl odvozen od závodních motorů Lagonda, což zajišťuje skvělou spolehlivost a dynamiku.

Karoserie Lagonda M45 Rapide je navržena s ohledem na aerodynamiku a eleganci. Elegantní linie a luxusní detaily dělají z tohoto vozu skutečný umělecký kousek. Interiér je vybaven kvalitními materiály, které poskytují pohodlí a luxus pro řidiče i pasažéry.

Z Francie do České Lípy

Lagonda M45 Rapide se zúčastní Picnic race. Jedinou podmínkou účasti je, že vůz stihne dojet po ose z Francie, kde se účastní rally The Via Gallica, která sama o sobě měří 1350 km, a poté má 5 dní na to, ujet dalších 1600 km do České Lípy. Tato cesta je sama o sobě výzvou a dokladem spolehlivosti a odolnosti tohoto historického vozu.

Letošní Speed Festival je tak skvělou příležitostí vidět tento výjimečný vůz na vlastní oči. Lagonda z roku 1935 je nádherný automobil, který kombinuje estetiku a techniku způsobem, jenž oslovuje i dnes. Tento vůz je nejen krásný, ale i technicky pokročilý, což z něj dělá fascinující kousek automobilové historie. Na festivalu bude jedním z lákadel, které určitě stojí za to vidět. Přijďte se podívat na tento ikonický vůz a užijte si atmosféru, kterou přináší setkání s legendami automobilového světa.